Skip to content

Aandachtspunten domeinnaam en hosting

Voor veel (startende) ondernemers is het registeren van een domeinnaam en het regelen van webhosting nog onbekend terrein. Bij ons ben je vrij in de keuze voor een hostingprovider, daarom zul je zelf je domeinnaam moeten registreren en de webhosting moeten regelen. Wel geven we je advies en praktische tips om je hierbij te helpen. Hier alvast enkele hoofdpunten.

domeinnaamregistratie en webhosting

Domeinnaamregistratie

Er zijn talloze partijen waar je voor een lage prijs een domeinnaam kunt registeren. De kosten zijn veelal vast per jaar. Je bent dan overigens niet verplicht om ook (direct) een webhostingpakket te bestellen. En je hoeft deze vervolgens ook niet per sé bij dezelfde provider te bestellen. Als je kiest voor een andere provider voor je webhosting adviseer ik wel om de domeinnaam te verhuizen naar de andere hostingprovider. Wel zo handig en voor de kosten hoef je het niet te laten.

Webhosting

Webhostingpakketten variëren van 1 euro tot 10 euro of meer per maand. De kosten hangen onder andere af van;

  • de grootte van de webruimte die je nodig hebt
  • de snelheid van de server
  • de service die een provider biedt
  • mate van beveiliging

Startende ondernemers adviseer ik doorgaans budgetpakketten bij goedkope providers (van €1 – €2,50/maand) omdat zij nog weinig webruimte nodig hebben. Goedkope aanbieders hebben geven vaak beperkte support (bijvoorbeeld niet ‘s avonds en in de weekenden) dus als je dat belangrijk vindt is dit iets om op te letten. Alhoewel het niet met zekerheid is te zeggen dat duurdere aanbieders ook betere veiligheid en snelheid bieden, kun je ervan uitgaan dat een goedkope aanbieder op deze gebieden geen topscorers zijn.

Overstappen

Natuurlijk zijn er meer factoren waar je rekening mee kunt houden, met name als je specifieke wensen hebt. Maar bedenk dat je nooit aan 1 aanbieder vast zit. Je kunt altijd overstappen naar een andere provider, alleen zul je geen geld terugkrijgen voor de resterende maanden van je oude aanbieder. Heb je vragen of opmerkingen, laat het me gerust weten!

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on pocket

Recente berichten

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on pocket
Vragen?

Wil je ook hogere kwaliteit en meer resultaat met een nieuwe website? Of heb je vragen? Ik hoor graag van je!