Skip to content

De eerste drie stappen naar een betere vindbaarheid

Stel, je wilt graag een betere vindbaarheid behalen in zoekmachines als Google, Bing en Yahoo om meer relevant verkeer naar je website te krijgen. Je gebruikt ongetwijfeld woorden op je website waarvan je denkt dat er veel op gezocht wordt en die relevant voor jouw producten of diensten zijn. Maar waarom lukt het dan toch niet om hoog in de zoekresultaten te komen? Dit is een goed moment om je website eens onder de loep te nemen.

Bij het optimaliseren van je online vindbaarheid zijn er twee partijen waar je rekening mee dient te houden: zoekmachines en bezoekers. Want het is belangrijk dat je website geoptimaliseerd wordt voor zoekmachines, maar als bezoekers hun weg niet kunnen vinden op je website dan is alles voor niets geweest. Dit zijn de eerste drie stappen op weg naar een betere vindbaarheid van je website:

Stap 1. Doelen bepalen
Doe even een paar stappen terug. Bedenk wat het doel van je website is. Wil je informeren, leads behalen of online verkopen? Wie is de doelgroep voor de website, wat wil je hen vertellen, hen laten zien en waarom zouden zij naar jouw website willen komen? Welke acties wil je dat bezoekers ondernemen?

Stap 2. Zoekwoordanalyse
Onderzoek op welke zoektermen het meest gezocht wordt. Elke combinatie en (meervouds)vormen van woorden zijn nieuwe zoektermen. Bijvoorbeeld: reis Spanje, reizen Spanje, reizen naar Spanje, goedkope reizen Spanje, Spanje reizen etc. Gebruik de meest gebruikte zoektermen en laat deze meerdere keren terugkomen.

Stap 3. Structuur website
Nu je weet wat je wilt vertellen, wat je belangrijkste zoektermen zijn en wat je doelen zijn, kun je beginnen de site in te delen met pagina’s. Met welke zoekterm en welk doel wil je dat bezoekers op een bepaalde pagina terechtkomen? Hoeveel pagina’s heb je nodig en wat is een logische navigatie?

Websiteoptimalisatie of … ?

Zo krijg je stapje voor stapje voor ogen hoe jouw ideale website er in de basis uit ziet. Kan je huidige website(nog) geoptimaliseerd worden of is het tijd voor een gehele nieuwe website?

 

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on pocket

Recente berichten

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on pocket
Vragen?

Wil je ook hogere kwaliteit en meer resultaat met een nieuwe website? Of heb je vragen? Ik hoor graag van je!