Skip to content

Makkelijk en snel online betalingen (incl. iDEAL)

Makkelijk en snel de mogelijkheid voor online betalingen installeren op je WordPress website?

Een webshop met WordPress maak je al gauw met WooCommerce. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid en ook al kan deze plugin de laadtijd van je website verhogen, met de juiste compressie- en cachingtechnieken is hier prima een webshop mee te bouwen. Maar wat als je maar enkele producten of diensten online wilt verkopen? Dan kun je beter voor een andere optie kiezen.

online betalingen ideal wordpress paytium

WooCommerce

Het ‘probleem’ met WooCommerce is daarnaast ook dat je je er wel echt goed in moet verdiepen om alle opties te leren kennen; voorraadbeheer, aanbiedingen, btw-instellingen, verzendkosten etc. Daarnaast moet je al snel extra plugins installeren wanneer je bijvoorbeeld iDEAL wilt aanbieden, of wat uitgebreidere verzendopties nodig hebt.

Geen webshop, toch online betalingen

Wanneer je slechts enkele producten of diensten wilt verkopen, zoals cursussen of workshops, dan is het handiger voor een alternatief te kiezen. Tot voor kort was een veelgebruikte optie Gravity Forms  in combinatie met iDEAL Checkout of Pronamic iDEAL. Deze iDEAL plugins zijn compatible met Sisow of Mollie, toch wel de meest gebruikte Payment Providers.

Het nadeel van al deze plugins dat zij betaalde licenties zijn waardoor je zeker 70 euro per jaar kwijt bent. Bovendien werk je met 2 plugins die je aan elkaar moet koppelen.

Paytium

Er is nu een plugin die beide functionaliteiten combineert, gemaakt door een Nederlandse ontwikkelaar David de Boer. Al tijdens WordCamp Nederland in oktober 2016 kondigde hij Paytium aan en sinds enkele maanden is deze gratis beschikbaar. Het mooie is dat je dus slechts 1 plugin nodig hebt voor iDEAL, bovendien zijn periodieke betalingen (recurring payments) mogelijk, iets wat in Nederland nog relatief nieuw is. Enkele functionaliteiten zijn beschikbaar in een Pro-versie, maar met de gratis versie kun je prima uit de voeten!

Nadelen?

Is het dan alleen maar halleluja? Nee natuurlijk niet.. er zijn bepekte mogelijkheden. Zoals je kunt geen btw of verzendkosten/opties instellen. In de gratis versie kun je geen automatische facturen versturen of koppelen aan Mailchimp. Maar een formulier met vaste prijzen, open prijzen (open donaties), dropdown of radiobuttons, een checkbox voor het accepteren van voorwaarden zijn er allemaal. Een losse buttons is ook mogelijk.

Ook werkt Paytium met ‘shortcodes’. Als je hier niet bekend mee bent zul je hier even in moeten verdiepen. En een voorwaarde is dat je alleen met de payment provider Mollie kunt werken. Maar aangezien dit toch de voordeligste en meest flexibele aanbieder is, kan ik deze ook alleen maar aanbevelen.

Conclusie

Wil je iDEAL betalingen ontvangen in WordPress voor eenvoudige producten of diensten, aanmeldingen voor events of cursussen of abonnementen? Ga je dan niet wagen aan WooCommerce of ga dan niet betalen voor Gravity Forms en losse iDeal Plugins. Ondanks de shortcodes die voor een enkeling even bestudeerd moeten worden, is Paytium de snelste manier om online betalingen te kunnen regelen. Ik had het in 1 dag voor elkaar aangezien Mollie ook snel is met beoordelen (1-2 werkdagen)

 

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on pocket

Recente berichten

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on pocket
Vragen?

Wil je ook hogere kwaliteit en meer resultaat met een nieuwe website? Of heb je vragen? Ik hoor graag van je!