Release WordPress 4.0

Wederom heeft WordPress een nieuwe versie van WordPress uitgebracht. Dit keer geen kleine update (van 3.9.x naar 3.9.y) welke doorgaans automatisch kan worden bijgewerkt, maar een grotere update naar versie 4.0, welke handmatig zal moeten worden bijgewerkt en waarbij extra zorgvuldigheid is geboden.

wordpress 4

Updaten naar WordPress 4.0

Updaten kan nog steeds met 1 druk op de knop in de backend, maar zorg dat je enkele actuele backups hebt van je website. Controleer ook of je plugins al geschikt zijn voor de nieuwe versie van WordPress, anders zullen deze niet meer goed werken of andere problemen op je website kunnen veroorzaken. Zorg dat je weet hoe je de oude versie van je website eventueel kunt terugzetten (met bijvoorbeeld Filezilla).

Wat is er nieuw?

We verwachten weinig problemen met deze nieuwe release omdat er slechts kleine verbeteringen zijn doorgevoerd, in tegenstelling tot de voorgaande grote update naar 3.0.

De verbeteringen hebben met name betrekking op de editor, de mediabibliotheek en de plugin interface. Wat betreft de eerste twee, deze maken het nog makkelijker om berichten en pagina’s te maken en wijzigen.

  • Bij de editor verdwijnt de scrollbalk, het scherm vergroot automatisch bij het schrijven van een lang artikel. Ook is het embedden van video’s makkelijker. Ze verschijnen direct in je editor.
  • Bij de mediabibliotheek verschijnen je foto’s in een raster en het is makkelijker om je foto’s in de detailweergave aan te passen.

Bron: WordPress.org by Matt Mullenweg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − elf =