Sites & Search bestaat 3 jaar!

Op 4 januari 2017 bestaat Sites & Search precies 3 jaar! Daar ben ik best trots op dus ik sta er graag even bij stil. Vanuit het niets ben ik 3 jaar geleden begonnen met het maken van WordPress websites. Ik heb me ondergedompeld in de wereld die WordPress heet en in die wereld begeef ik me nog steeds met veel plezier!

De start

Met mijn kennis en ervaring op het gebied van SEO (zoekmachineoptimalisatie) en SEA (Google AdWords) was ik in het begin van plan om drie diensten aan te gaan bieden: websites, SEO en SEA. “Search” is de term voor Zoekmachinemarketing als geheel en dus kwam ik bij mijn bedrijfsnaam Sites & Search.

Al snel bleek dat mijn tijd met name in werd genomen door het maken van websites en had ik daardoor geen tijd om me ook te focussen op SEO-trajecten en AdWords campagnes; het up-to-date houden van vakkennis op de 3 gebieden is nagenoeg onmogelijk.

Zoekmachinevriendelijke websites

Mijn kracht is dat mijn achtergrond in Online Media en Zoekmachinemarketing ligt. Dit ten opzichte van ‘traditionele’ grafisch vormgevers en webdevelopers. Bij het maken van websites houd ik rekening met vindbaarheid van websites. Van daaruit kwam al snel de slogan ‘Zoekmachinevriendelijke websites’.

Daarom heb ik contact met SEO-tekstschrijvers (ieder zijn vak nietwaar), en zorg ik dat de website technisch goed in elkaar zit (oa. wat betreft scripts en snelheid, maar ook websitestructuur, meta data, alt tags en indexatie). En wanneer teksten door de opdrachtgever zelf worden geschreven, zorg ik voor de juiste headings en call-to-actions.

Ontwikkeling in 2016

Afgelopen half jaar heb ik onderzocht in welke richting ik mij en mijn bedrijf wil ontwikkelen. Daarom ben ik bezig geweest met cursussen op het gebied van webdesign, SEO en webdevelopment. Ik vind het allemaal leuk, ik ben een spons wat betreft informatie vergaren.

Diverse opties hebben de revue gepasseerd zoals het maken van workshops, het aanbieden van basis-websites, het opzetten van een online marketing platform. Allemaal leuk, maar het brengt ook onrust.  Ik moet een keuze maken, welk pad ik op zal gaan.

Vooruitblik 2017

Het komende jaar zal ik WordPress websites blijven maken en wil me daarbij meer richten op het marketing aspect. Het verbaast me nog steeds dat veel bedrijven alleen een ‘visitekaartje’ willen en dat is een gemiste kans! De focus weer op mijn hoofdactiviteit – het maken van zoekmachinevriendelijke websites op maat – te leggen geeft me meer kracht en ruimte.

In de zomerperiode zal ik meer kennis opdoen op het gebied van coderen. Ik merk dat er veel behoefte is aan kennis van webdevelopment, waardoor ik meer (interessante / grotere) opdrachten kan gaan oppakken. Hierdoor word ik ook interessanter voor marketingbureaus om mij in te schakelen.

Tot slot

Bedankt aan iedereen die mij heeft gesteund de afgelopen 3 jaar en voor de opdrachten die ik heb mogen realiseren! Dank voor opdrachtgevers en mijn netwerk die mij hebben hebben aanbevolen bij hun relaties. Ik heb veel leuke contacten opgedaan en heel veel geleerd. Bedankt voor het vertrouwen en de fijne samenwerking. Op naar de 5 jaar!

Recente berichten
Showing 4 comments
  • Rob
    Beantwoorden

    Leuk om te lezen Myra en veel werkplezier gewenst komend jaar.

  • sandra
    Beantwoorden

    Hi Myra, gefeliciteerd, mooi nieuws en mooie plannen! Mag je trots op zijn. Heel veel plezier en succes in 2017!

Laat een bericht achter

een × 4 =

phpmailerpopups gestraft google