Eenvoudig je WordPress website omzetten van http naar https? Lees hier hoe je dit eenvoudig zelf kunt doen en wat je niet moet vergeten.

Dit is een verouderd artikel. Voor de vernieuwde versie ga naar: SSL certificaat: ga hackers tegen op je WordPress website met compactere en nieuwe informatie.

In een eerder artikel Https voor je website, heb jij dat al geregeld (7 stappen) kun je lezen welke stappen ondernomen moeten worden. Echter is er nu een eenvoudig alternatief waarbij geen codes aan te pas komen! Met de plugin Really Simple SSL vervallen stap 2, 4 en 5. De plugin zet alle url’s om waardoor je niet meer zelf je database hoeft aan te passen en ook geen code in het .htaccess bestand hoeft te zetten.

Stappen van http naar https

Hier nog even kort de samenvatting van de te volgen stappen om je website om te zetten van http naar https:

  1. Zorg dat je een SSL certificaat hebt (bijvoorbeeld via je hosting provider*)
  2. Maak en download een back-up van je website
  3. Installeer en activeer de plugin Really Simple SSL
  4. Je zult nu een notificatie zien die je vraag SSL in te schakelen. Klik erop en log weer in.

Wanneer alles goed is gegaan, zul je nu een groen ‘slotje’ in je adresbalk zien.

Niet vergeten!

Vervolgens dien je nog wel de https versies aan te melden bij Google Search Console en je URL aan te passen in Google Analytics.

Tot slot
Ik hoop je zo geholpen te hebben met stappen die je moet ondernemen. Heb je vragen, laat dan hier een berichtje achter of mail/bel me rechtstreeks via 06-19348019 / myra@sitesensearch.nl

* Wanneer je een los gekocht SSL certificaat wilt gebruiken is het vaak niet mogelijk om te koppelen met shared hosting (meestal de goedkope pakketten). Bovendien vereist het nogal wat technische expertise om zelf het SSL certificaat te gaan installeren.

Recente berichten

Laat een bericht achter

16 − dertien =

phpmailerproblemen installatie ssl https wordpress website