Time-management.. altijd een lastig dingetje. Vooral als je merkt dat je de controle kwijt raakt over wat je wilt en moet doen op een dag omdat er van alles op je pad komt.

Naast het maken en onderhouden van websites wat ik met vaste blokken inplan, heb ik te maken met project-management, afspraken, netwerk meetings, offertes maken en opvolgen, telefoontjes, administratie, marketing, productontwikkeling, strategie, eigen website, etc etc. Wat vele zelfstandig professionals zullen herkennen.

Daarnaast volg ik ontwikkelingen op het gebied van WordPress, webdesign en SEO. Volgende maand ga ik een dagworkshop Moderne CSS -from scratch een WordPress theme stylen- volgen van Luc Prinsen om mijn kennis bij te spijkeren.

Time-management met Stephen Covey

Afgelopen kwartaal was druk. De economie trekt aan, en met name via mijn netwerk weten opdrachtgevers mij te vinden. Altijd fijn als iemand mij weer aanbeveelt. Gelukkig is van stress geen sprake, omdat ik verwachtingen van anderen goed weet te managen. Maar belangrijke dingen die niet urgent zijn kunnen dan nogal eens blijven liggen. Zeker in drukke periodes.

stephen-covey-matrix

Het gevaar is dat werkzaamheden voor je eigen bedrijf blijven liggen. Je planning, website, marketing, administratie, en lange termijn plannen. Er zijn geen opdrachtgevers en deadlines tenzij je ze zelf oplegt. Tijd dus om weer eens een pas op de plaats en de balans op te maken. Wellicht heb je ook wel eens gehoord van de time-management matrix van Stephen Covey? Ik ga me er maar eens aan wagen!

Met een to-do list van 50 punten -en ik mis er vast nog een paar- neem ik de controle over door dit principe. Deel al je activiteiten in op belangrijkheid en urgentie. Ik werk dat verder uit, door er een tijdsduur en deadlines aan vast te zetten.

Ik ben benieuwd hoe jij omgaat met time-management en to-do-lijsten! Maak/gebruik in ieder geval een systeem wat voor jou werkt. Anders kost het systeem bijhouden meer werk dan dat het rust oplevert.

PS dit bericht is spontaan ontstaan terwijl ik bezig ben met m’n planning, dus eigenlijk gaat het nu al mis 😉 maar vaker bloggen staat ook hoog op de agenda, dus is dit weer mooi meegenomen!

Recente berichten

Laat een bericht achter

6 + 5 =