Problemen oplossen bij het omzetten naar https bij WordPress websites

Heb je een nieuw SSL-certificaat en wil je je site omzetten naar https? Dan kan het voorkomen dat het groene slotje in de URL-balk niet zichtbaar is. Er is dan een foutmelding die betrekking heeft op de beveiligde verbinding.

Mogelijke aanduidingen in de browser zijn:

Groen slotje

Als de browserverbinding en alle bronnen volledig beveiligd zijn, dan toont de browser het groene slotje naast het webadres van jouw website.

Rood kruis / uitroepteken

Wanneer het icoon in de browserbalk naast het webadres een rood kruis of een rood uitroepteken weergeeft, dan zijn er problemen met het SSL-certificaat. In veel gevallen betekent dit dat er geen SSL-certificaat is geïnstalleerd. Controleer of de installatie juist is verlopen en het certificaat is geactiveerd. Is jouw certificaat door je provider ingesteld en krijg je deze foutmelding? Neem dan contact met hen op.

i-teken of geel uitroepteken

Als het SSL-certificaat correct is geïnstalleerd, kan het voorkomen dat er toch nog een waarschuwing zichtbaar is. Het icoon met een geel uitgroepteken of ‘i’-symbool is zichtbaar naast jouw webadres in de browserbalk. Dit icoon duidt erop dat de verbinding tussen de browser en de website niet volledig beveiligd is. Dit probleem wordt veroorzaakt doordat er nog bronnen geladen worden over een HTTP-verbinding.

Broncode controleren

Je zult in dit geval moeten onderzoeken in de broncode welke bronnen dit zijn. De broncode van jouw website kun je eenvoudig bekijken door bij het bezoeken van jouw website te klikken op je rechtermuisknop. Vervolgens klik je op de optie ‘Bron weergeven’ of ‘View Source Page’. Zoek op (CTRL+F) ‘http://’ om verwijzingen via een HTTP-verbinding te kunnen traceren. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat een afbeelding op een pagina of je logo nog via http wordt aangeroepen.

Handmatig http aanpassen naar https

Je kunt dan vervolgens in de backend van de WordPress-pagina de html-code in de teksteditor aanpassen. Ook kun je op de plek waar je logo is geüpload, de ‘image source’ (de link naar je bestand) controleren en aanpassen. Voorbeeld: onderstaande html zorgt voor een foutmelding. Hier zou je http moeten aanpassen naar https.

<img src=”http://voorbeeld.nl/wp-content/uploads/logo.png” />

Toch nog hulp nodig?

Mocht je er echt niet uitkomen, neem dan contact op met je hosting provider. Een beetje goede provider kijkt even mee wat het probleem zou kunnen zijn. Of neem contact op met mij, ik kan je vast verder helpen!

Recente berichten

Laat een bericht achter

4 × vier =

van http naar httpsssl certificaat gaat hackers tegen wordpress