WordPress

WordPress is een open-source content management systeem (CMS) waarmee je websites en webshops kunt maken. Het is opgericht in 2003 en is uitgegroeid tot een van de meest gebruikte CMS-platformen ter wereld. 

WordPress wordt aangedreven door een community van ontwikkelaars die regelmatig updates en nieuwe functies uitbrengen om het platform te verbeteren.

wordpress website laten maken banner

Wat is WordPress?

Met WordPress kun je verschillende soorten WordPress websites laten maken, zoals blogs, bedrijfswebsites, webshops, portfolio’s en nog veel meer. Het is een erg gebruiksvriendelijk systeem waardoor je makkelijk content kunt maken, bewerken en publiceren zonder enige technische kennis.

Een van de belangrijkste voordelen van WordPress is de flexibiliteit. Er zijn duizenden thema’s en plug-ins om de functionaliteiten en het uiterlijk van je website aan te passen. Daarnaast heeft WordPress een grote community van ontwikkelaars en gebruikers die elkaar helpen en ideeën uitwisselen.

Gebruiksvriendelijk

WordPress is een gebruiksvriendelijk CMS omdat het een intuïtieve interface heeft waarmee je gemakkelijk content plaatst. Je maakt en bewerkt pagina’s en berichten met behulp van een visuele editor: de WYSIWYG-editor (What You See Is What You Get). Hierdoor hoef je niet te kunnen programmeren of HTML- en CSS-code te schrijven om teksten, foto’s en video’s aan te passen.

Ook is het gemakkelijk om het uiterlijk en de functionaliteit van een website aan te passen met thema’s en plug-ins. Je kunt altijd functies toevoegen aan je website.

Door de grote community die zich richt op het delen van kennis, tutorials en het beantwoorden van vragen vind je gemakkelijk hulp wanneer je vastloopt of vragen hebt.

Goede vindbaarheid

webdesign wordpress utrecht

De basisstructuur van WordPress is zoekmachinevriendelijk. Maar dan ben je er nog niet. Google scant de tekst op jouw site om te kijken wat er staat en hoeveel ‘waarde’ dit heeft. Op basis hiervan bepaalt Google hoe hoog jouw website in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten komt. Ik werk met een SEO-plugin die je helpt om hoger in de zoekresultaten te komen. Daarnaast geef ik je tips voor het schrijven van je zoekmachinevriendelijke webteksten.

Veilig en up-to-date

WordPress is een open source CMS: iedereen is vrij om het te gebruiken. WordPress wordt continu doorontwikkeld. Daardoor zijn er regelmatig updates, ook van themes en plugins. Er zijn ook updates die ervoor zorgen dat je beschermd bent tegen hackers en spam. Als je een onderhoudscontract bij Sites & Search hebt, zorg ik ervoor dat je website altijd up-to-date is.

Goede leesbaarheid op alle beeldschermen

Er worden steeds meer themes ontwikkeld die op alle formaten beeldscherm goed leesbaar zijn (responsive). Dus ook op een tablet of telefoon. Ik werk met eigentijdse themes die ook responsive zijn.

Veelzijdig: themes en plugins

Voor WordPress zijn vele duizenden themes (templates) gemaakt, dus elk theme heeft zijn eigen stijlelementen. Bij gratis themes zijn de mogelijkheden beperkt, ik werk daarom altijd met Premium themes.

Een groot voordeel van WordPress zijn de vele beschikbare WordPress plugins, waarmee je extra functionaliteiten aan je website kunt toevoegen, zoals een contactformulier, social media-buttons of een portfolio.

Snel en professioneel

Er zijn heel veel ontwikkelaars van WordPress themes. Ik gebruik de SEO-vriendelijke themes en plug-ins van professionele, goede ontwikkelaars. Want een website van een minder goede ontwikkelaar heeft vaak veel onnodige scripts op de achtergrond, waardoor je website traag laadt. Bovendien wordt zo’n site niet gewaardeerd door Google.

Ook een WordPress website?

Wil je een professionele WordPress website laten maken? Met een professioneel webdesign behaal je niet alleen een aantrekkelijk ‘visitekaartje’, maar ook daadwerkelijk resultaat. Dus waar wacht je nog op? Neem nu contact met me op voor jouw eigen webdesign.

Inhoud