Wat kost een WordPress website?

Dit zijn alle kosten voor het maken en onderhouden van een WordPress website:

Domeinnaamregistratie en webhosting

Voor WordPress websites zijn er twee belangrijke aspecten waarmee je rekening moet houden: het registreren van een domeinnaam en een betrouwbare hostingprovider.

  1. De kosten voor de domeinnaam is de jaarlijkse vergoeding voor het registreren van een domeinnaam, bijvoorbeeld jouwbedrijfsnaam.nl. Er gelden verschillende tarieven voor extensies zoals .nl, .com, .eu, .org etc.
  2. Een hostingpakket is het gebruik van een (deel van een) webserver om jouw website op te slaan en toegankelijk te maken op het internet. De prijzen kunnen sterk variëren afhankelijk van het type hosting en de provider, en van de grootte van jouw website en het verkeer dat het ontvangt.

WordPress thema

Een van de belangrijkste keuzes bij het ontwikkelen en onderhouden van een website is het kiezen van het juiste WordPress thema. Er zijn duizenden thema’s beschikbaar, zowel gratis als betaald. Maar hoe kies je het juiste thema voor jouw website

WordPress plugins

WordPress plugins bieden duizenden gratis en betaalde functies om je website uit te breiden en te verbeteren. Van contactformulieren tot webshop en SEO-optimalisatie. Sommige plugins zijn gratis, maar voor andere moet je betalen. Lees meer over de vele mogelijkheden van WordPress plugins.

Ontwerp en ontwikkeling

Dit zijn de kosten voor het laten maken van je WordPress website. Dit kan variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van de website en de vaardigheden van de ontwerper en ontwikkelaar.

Content creatie

Dit zijn de kosten voor het creëren van inhoud voor jouw website, zoals tekst, afbeeldingen en video’s.

Contentbeheer

Dit zijn de kosten voor het beheren van de inhoud op jouw website, zoals het bijwerken van pagina’s en het toevoegen van nieuwe inhoud.

Marketing

Dit zijn de kosten voor het promoten van jouw website, zoals advertenties op sociale media, betaalde zoekresultaten en andere marketingactiviteiten.

SEO

Dit zijn de kosten voor het optimaliseren van jouw website om hoger te scoren in zoekmachines (SEO). Dit kan inhouden dat je keywords onderzoekt, backlinks opbouwt en jouw website aanpast aan de technische eisen van zoekmachines.

Onderhoud en beveiliging

Dit zijn de kosten voor het laten onderhouden en beveiligen van jouw website, zoals het uitvoeren van updates en het implementeren van beveiligingsmaatregelen.

Dit zijn alle punten waaruit de kosten van het laten maken en onderhouden van een WordPress-website bestaan. Natuurlijk kunnen er nog specifieke kosten zijn die afhankelijk zijn van de specifieke behoeften van een individuele website, maar deze genoemde punten vormen de belangrijkste kostenposten voor de meeste WordPress-websites.