Gerelateerde producten aanpassen in Woocommerce

Een vraag die met enige regelmaat terugkomt bij eigenaren van WooCommerce webshops: hoe worden onderaan productpagina’s de ‘Gerelateerde producten’ bepaald? En hoe pas je deze aan?

Wat zijn gerelateerde producten?

Met het onderdeel ‘Gerelateerde producten’ is het mogelijk extra producten te verkopen waar je klant mogelijk ook in is geïnteresseerd. Bijvoorbeeld een beter en duurder type of aanvullende producten.

woocommerce gerelateerde producten2

Gerelateerde producten aanpassen

Het thema van de webshop toont onderaan de productpagina andere producten. Bij sommige thema’s zie je producten die dezelfde categorieën of tags hebben als het product dat je bekijkt.

Je kunt deze producten niet standaard aanpassen in het beheerdersgedeelte van WooCommerce, maar hier is wel een handige plugin voor.

Ook is het mogelijk om de ze te verbergen of te verwijderen. Dit kan soms via je thema instellingen, en anders pas je dat aan via CSS of in de code (php) van de webshop.

Gerelateerde producten in WooCommerce

In WooCommerce zit een ingebouwde functionaliteit waarmee je zelf gerelateerde producten kunt toevoegen aan jouw webshop. In het geval van WooCommerce zijn er twee soorten, namelijk up-sells en cross-sells.

A. Up-sells in WooCommerce

Upsells zijn andere suggesties op een productpagina. Over het algemeen voeg je bij up-sells producten toe die een upgrade zijn ten opzichte van het product. Het zijn dus duurdere of betere varianten.

Up-sells_Woocommerce

B. Cross-sells in WooCommerce

Cross-sells kun je gebruiken om extra producten te tonen die een toevoeging zijn op het product dat een bezoeker koopt. Deze staan niet op de productpagina, maar op de winkelmandpagina.

Een cross-sell kun je dus eigenlijk zien als iets wat je kunt gebruiken om een klant op het laatste moment te verleiden om nog iets extra’s te kopen.

Cross-sells_woocommerce

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben, laat gerust hieronder een reactie achter of neem contact op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − zestien =