Skip to content

Linkbuilding is zó 2013…

Misschien heb je het al wel eens eerder gelezen: zoekmachine optimalisatie bestaat uit het verbeteren van de techniek en de inhoud van websites en het behalen van autoriteit. Om websites in de ogen van Google meer autoriteit te geven, is het belangrijk zoveel mogelijk relevante en belangrijke links naar jouw site te krijgen. Tot op heden werd dit gedaan door Linkbuilding. Maar is dit nog wel de juiste manier?

linkbuilding

Het oude Linkbuilding

Of linkbuilding nog werkt voor je SEO, daar zijn de meningen nogal over verdeelt. De Google pagerank is natuurlijk volledig gebouwd op het hebben van links. Maar trucjes om zoveel mogelijk links te krijgen (soms zelfs te kopen) werkt niet altijd meer en kan zelfs tegen je werken.

Voorstanders van het ‘oude’ linkbuilden claimen dat het zeker nog wel werkt, als je maar weet wat je aan het doen bent. Een goede link van een relevante website met een hoge pagerank heeft direct invloed op je positie in Google.

Een goede strategie zou dan zijn om websites, blogs en startpagina´s aan te schrijven die echt relevant zijn voor het onderwerp, om een link te krijgen. Richt je op kwaliteit, niet kwantiteit.

Het nieuwe linkbuilding: content en social building

Toch is er een nieuwe ontwikkeling gaande op het gebied van claimen van autoriteit. En dat is content building. Zorg voor ijzersterkte content en artikelen waar mensen echt iets aan hebben, en deel deze informatie. Dan komen de backlinks zomaar naar je toe!

Tegenstanders van het ‘oude’ linkbuilding zijn het erover eens: linkbuilding is dood. Richt je op content en social media.

Sociale autoriteit

Daarbij moet wel de kanttekening geplaatst worden dat links vanaf social media naar je artikelen op je blog niet (per se) als externe links door Google gezien worden. Daar wordt nog veel onderzoek naar gedaan. Het lijkt erop dat links vanuit Google+ wel invloed hebben maar direct bewijs is daar niet voor.

Desalniettemin zorgt het inzetten van social media naar je superscherpe content wel voor meer verkeer naar je website dat indirect effect heeft op een betere ranking. Google hecht steeds meer waarde aan social media, want als een link door veel mensen gedeeld word dan zal deze wel relevant en interessant zijn.

Leeft linkbuilding nog?…

Linkbuilding niet dood, het is alleen anders geworden. Je moet ervoor zorgen dat anderen jou die link gunnen in plaats van dat je gaat leuren om een link ergens geplaatst te krijgen. Ik denk zeker dat content building de toekomst is voor SEO. Google ontwikkelt continu de elementen die posities in zoekmachines bepalen en maakt de shift van linken naar ‘authorship’ op basis van originele content.

Ik ben benieuwd naar wat jij hiervan vindt, hoe ga jij om met link- en content building?

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on pocket

Recente berichten

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on pocket
Vragen?

Wil je ook hogere kwaliteit en meer resultaat met een nieuwe website? Of heb je vragen? Ik hoor graag van je!